Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κλειστός Τύπος

  Είναι ο τύπος που απλά δεν ξέρεις τι σκέφτεται, τι νοιώθει, άλλα λέει, άλλα εννοεί κλπ κλπ

  Παραδέξου το. Αυτός ο τύπος μας αρέσει γιατί φαίνεται μυστήριος(σε ποιόν δεν αρέσει;;;)
Αλλά για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη, αυτή η "κατηγορία" ανθρώπων είναι εκείνη η οποία ο συγκεκριμένος δεν μιλάει πολύ για τον εαυτό του, μιλάει λίγο και σίγουρα αποφεύγει πολύ προσωπικές ερωτήσεις(κυρίως γύρω απο το παρελθόν).
  Παρ'όλα αυτά είναι ανοιχτόμυαλος σχετικά, μπορεί να σε συμβουλέψει για ένα δικό σου πρόβλημα
και πίστεψέ με ακούει ό,τι και να του πεις. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ένας άνθρωπος μπορεί να μην ανοίγεται εύκολα. Σίγουρα κανείς δεν ανοίγεται απο το πρώτο κιόλας ραντεβού, εκτός αν είσαι πολυ κοινωνικός και εξωστρεφής και αυτό αποτελεί μία άλλη κατηγορία.
 Λοιπόν, στο θέμα μας. ένας άνθρωπος γενικά διαμορφώνει τον χαρακτήρα του σύμφωνα με τα βιώματα που έχει περάσει στη ζωή του. Σε αυτή την περίπτωση ο "κλειστός τύπος" μας ίσως είχε άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν λόγω λάθος επιλογών. Μία άλλη περίπτωση είναι να είναι ενα ιδιαίτερα ντροπαλό άτομο και να μην του αρέσει να μιλάει πολύ για τον εαυτό του(ναι κορίτσια και αυτό παίζει).
 Καλά όλα αυτά τι μπορείς να κάνεις όμως για να βοηθήσεις αυτόν τον άνθρωπο και να βοηθήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αρχικά πρέπει να κάνεις υπομονή. Αυτό πιστεύω είναι το Νο.1. Δίνεις στον άλλον τον χώρο και τον χρόνο του να σκεφτεί τι θέλει  πως το θέλει κλπ. Εξίσου σημαντικό είναι να είναι ξεκαθαρισμένο τι συμβαίνει αναμεσά σας. Αν ο "άλλος" θέλει απλά μια περιπετιούλα μαζί σου, δεν θα κάτσει ποτέ να σου πει τα εσώψυχά του. Oπότε άμα δεν βγάζεις άκρη, ξεκαθάρισε το.
 Γενικά πρέπει να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά θα μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους. Αν λοιπόν ο κλειστός τύπος κάνει σεξ με το μυαλό σου και σε στενοχωρεί και σε κουράζει όλο αυτό γιατί δεν μπορείς να τον καταλάβεις, γιατί ειναι απρόβλεπτος(πιο λαϊκά: μία έτσι, μία γιουβέτσι) απλά τον στέλνεις στην ευχή του θεού και ύστερα συνεχίζεις μήπως βρεις κάτι άλλο που να αξίζει τον κόπο να μπει στο μυαλό σου και όχι για να κάνει σεξ μαζί του.