Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Πρώτος Έρωτας

Εφηβεία: η πιο όμορφη άλλα και η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου.
Είναι η στιγμή που όλα αρχίζουν να αλλάζουν είτε πάνω σου είτε γύρω σου.
Αρχίζεις να έρχεσαι αντιμέτωπος με καινούριες έννοιες και εμπειρίες. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον πρώτο έρωτα.

Ο πρώτος έρωτας είναι συνήθως είτε γείτονας, είτε συμμαθητής και γνωρίζεστε από παιδάκια.
Είναι η φάση που όταν τον βλέπεις νοιώθεις, αυτό που λέμε, πεταλούδες στο στομάχι, άγχος και αμηχανία. Don't worry. Είσαι ερωτευμένος.

Το πιο όμορφο είναι τα ντροπαλα βλέμματα που διαρκούν πάνω απο 1 δευτ., Τα "έλα να γυρίσουμε μαζί", "να καθίσουμε μαζί", "να φάμε μαζί" και πάει λέγοντας,
Το πιο όμορφο απ'ολα αυτά όμως, είναι όταν το αγόρι κάνει την κίνηση, σαν εκ φύσεως κυνηγός.
Στο πρώτο σας φιλί, λοιπόν, σίγουρα θα ταραχτείτε. Δεν υπάρχει λόγος. Είναι κάτι αθώο και όμορφο.
Πόσο μάλλον απο τη στιγμή που συμβαίνει με κάποιον που σου αρέσει πραγματικά, είναι σίγουρα πολύ όμορφο. Ωστόσο, ΜΗΝ πανικοβληθείς. Άν εκείνος έχει ξαναφιλήσει, ασ'τον να σε καθοδηγήσει. Θα την βρεις την ακρή.

Τώρα σχετικά με τις "σχέσεις". Αυτές οι σχέσεις δεν έχουν πολλά πολλά. Άντε κάνα φιλάκι, κανά χεράκι-χεράκι μέχρι εκεί. Είναι το νεαρό της ηλικίας άλλωστε που δεν "σηκώνει" πολλά.
Οπότε μην αγχώνεστε ούτε και γι' αυτό.
Τώρα αν το αγόρι το σπρώχνει το πράγμα για περισσότερα....
1.Μην κάνεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρη. Γιατί οκ αγόρια είναι θέλουν να το παίξουν και λίγο στους φίλους τους. Ας μην είσαι εσύ το παιχνίδι της εβδομάδας λοιπόν.
2.Μην πέσεις με τα μούτρα. Άσ'τον λίγο να βράσει στο ζουμάκι του. Όσο τους φτύνουμε, τόσο κολλάνε.

Η πρώτη σχέση είναι μόνο η αρχή. Ξέρεις πόσοι άλλοι θα έρθουν; Δεν έχεις ιδέα. Αν θες κάποιον που δεν σε θέλει, μην κολλάς. Ας βρει καλύτερη από εσένα.




Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αγάπη είναι..

  Η αγάπη είναι συνήθως η λέξη που μας τρομάζει. Είναι εκείνη η λέξη που περιμένουμε να ακούσουμε, να γευτούμε, να νοιώσουμε. 
  Αγάπη είναι να μοιράζεσαι τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις ιδέες.
Είναι να μοιράζεσαι τον πρωινό καφέ, το ψωμί, το τσιγάρο. Αγάπη είναι η σκέψη που ξεκινάει η μέρα σου και τελειώνει η νύχτα σου. Είναι το φαγητό που θα αγοράσεις πριν ακούσεις "πεινάω" και το νερό που θα δώσεις πριν το "διψάω". Είναι οι ώρες που μένεις άυπνος μόνο και μόνο για να τον βλέπεις να κοιμάται, να του χαιδεύεις την πλάτη και το κεφάλι ή απλά για να τον προσέχεις. Είναι οι ατελείωτες ώρες που περνάς στη δουλειά περιμένοντας να τον δεις. Είναι εκείνη η μικρή σπίθα που πετάνε τα μάτια σας όταν κοιτάζεστε. Εκείνος ο ένας επιπλέον χτύπος της καρδιάς σου όταν σε παίρνει αγκαλιά. Το sex and the city αντί για τον τελικό UEFA Champion's League. To sushi αντί για σουβλάκι. Η λεμονάδα αντί για μπύρα. 

Αγάπη είναι τα ρούχα που σου δίνει το βράδυ για να κοιμηθείς. Είναι το πρωινό που του ετοιμάζεις το πρωί και το φαγητό που του μαγειρεύεις. Είναι η ανησυχία αν έφτασες σπίτι παρ'όλο που σε άφησε πριν 5 λεπτά απο κάτω. Είναι το ξενύχτι απλά για να είστε μαζί παρ'όλο που την επόμενη έχετε πρωινό ξύπνημα. Είναι η αγκαλιά και το "όλο θα πάνε καλά" όταν τα χρειάζεσαι, χωρίς να τα ζητήσεις.Είναι το γέλιο και το κλάμα. Η χαρά στα καλά και η συμπόνια στα άσχημα. Πονάς πριν πονέσει. Γελάς με την καρδιά σου. Είναι το πρωί και το βράδυ. Είναι η γη και ο ουρανός. Είναι το άσπρο και το μαύρο. Είναι εσύ. Εσείς. Εμείς. 


Αγάπη, λοιπόν, είναι να ενώνεις πέρα απο το σώμα σου και την ψυχή σου. Αυτό είναι. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, πιο μαγευτικό, πιό έντονο και πιό αληθινό από αυτό: Την Αγάπη.  

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κλειστός Τύπος

  Είναι ο τύπος που απλά δεν ξέρεις τι σκέφτεται, τι νοιώθει, άλλα λέει, άλλα εννοεί κλπ κλπ

  Παραδέξου το. Αυτός ο τύπος μας αρέσει γιατί φαίνεται μυστήριος(σε ποιόν δεν αρέσει;;;)
Αλλά για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη, αυτή η "κατηγορία" ανθρώπων είναι εκείνη η οποία ο συγκεκριμένος δεν μιλάει πολύ για τον εαυτό του, μιλάει λίγο και σίγουρα αποφεύγει πολύ προσωπικές ερωτήσεις(κυρίως γύρω απο το παρελθόν).
  Παρ'όλα αυτά είναι ανοιχτόμυαλος σχετικά, μπορεί να σε συμβουλέψει για ένα δικό σου πρόβλημα
και πίστεψέ με ακούει ό,τι και να του πεις. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ένας άνθρωπος μπορεί να μην ανοίγεται εύκολα. Σίγουρα κανείς δεν ανοίγεται απο το πρώτο κιόλας ραντεβού, εκτός αν είσαι πολυ κοινωνικός και εξωστρεφής και αυτό αποτελεί μία άλλη κατηγορία.
 Λοιπόν, στο θέμα μας. ένας άνθρωπος γενικά διαμορφώνει τον χαρακτήρα του σύμφωνα με τα βιώματα που έχει περάσει στη ζωή του. Σε αυτή την περίπτωση ο "κλειστός τύπος" μας ίσως είχε άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν λόγω λάθος επιλογών. Μία άλλη περίπτωση είναι να είναι ενα ιδιαίτερα ντροπαλό άτομο και να μην του αρέσει να μιλάει πολύ για τον εαυτό του(ναι κορίτσια και αυτό παίζει).
 Καλά όλα αυτά τι μπορείς να κάνεις όμως για να βοηθήσεις αυτόν τον άνθρωπο και να βοηθήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αρχικά πρέπει να κάνεις υπομονή. Αυτό πιστεύω είναι το Νο.1. Δίνεις στον άλλον τον χώρο και τον χρόνο του να σκεφτεί τι θέλει  πως το θέλει κλπ. Εξίσου σημαντικό είναι να είναι ξεκαθαρισμένο τι συμβαίνει αναμεσά σας. Αν ο "άλλος" θέλει απλά μια περιπετιούλα μαζί σου, δεν θα κάτσει ποτέ να σου πει τα εσώψυχά του. Oπότε άμα δεν βγάζεις άκρη, ξεκαθάρισε το.
 Γενικά πρέπει να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά θα μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους. Αν λοιπόν ο κλειστός τύπος κάνει σεξ με το μυαλό σου και σε στενοχωρεί και σε κουράζει όλο αυτό γιατί δεν μπορείς να τον καταλάβεις, γιατί ειναι απρόβλεπτος(πιο λαϊκά: μία έτσι, μία γιουβέτσι) απλά τον στέλνεις στην ευχή του θεού και ύστερα συνεχίζεις μήπως βρεις κάτι άλλο που να αξίζει τον κόπο να μπει στο μυαλό σου και όχι για να κάνει σεξ μαζί του.